Van de lawines

Volgens Van Dale is een lawine het neerstorten van sneeuwmassa’s langs berghellingen. Het kan echter ook een overstelpende hoeveelheid zijn die op iemand afkomt. Afgelopen week was dat in mijn geval een gigantische lading werk. Donderdag stak mijn neus nog maar net boven de neergestorte werkmassa uit en was het happen naar adem.

Derhalve besloot ik om de vrijdag vrij genomen. Donderdagavond gingen Rebecca, de buurman en ik ter ontspanning op kroegentocht. Dat was nog een heel avontuur vanwege gladde stoeptegels en een taxichauffeur die eerst drie kilometer omreedt om ons in Neukölln alsnog een kilometer van onze bestemming te droppen. De taxichauffeur werd uitgescholden voor “poep in het gelaat Gods” en “Hellemons”.

Toen we om twee uur ‘s morgens thuis kwamen, stelde ik voor om op vrijdag het vliegtuig naar Amsterdam te pakken. Of de trein naar Dresden. In ieder geval een lang weekend weg uit Berlijn. “Je bent gek,” zei Rebecca.. We zouden het de volgende ochtend nog maar eens bekijken.

Het werd Dresden.

Om vijf uur kwamen we in Florence aan de Elbe aan. In de Dresdner Neustadt troffen we vrienden Jan en Franzi met wie we veel lol hadden. Ik leerde wat een daklawine is en hebben we in het hotel de vriendelijkste poetsvrouw ter wereld ontmoet. Die was bij het poetsen door een toiletpapier-lawine verrast. In de Altstadt bekeken we de Frauenkirche en andere oude stenen die door de Geallieerden ooit zo prachtig door een lawine van bommen werd platgegooid. Als klap op de vuurpijl werd ik zaterdagavond nog gestalkt door een lawine aan telefoontjes van God en Satan. Die overigens vonden dat ik eigenlijk best normaal klink. Wat hadden ze verwacht? MM Huijbregts?? Grover??

Hoe dan ook heb ik een amaaaazing weekend gehad. Eigenlijk heb ik daar hier al veel te veel over geschreven. De rest van de verhalen schrijf ik weer lekker op papier. In Dresden zijn alle daken inmiddels weer sneeuwvrij en maandagmorgen leek ik op mijn werk ook ineens de stapel werk geslonken te zijn. Daarvoor dank ik God, Satan of wellicht wel allebei.

4 reacties op “Van de lawines”

 1. Susy zegt:

  Geen dank.
  Slinks zijn gaat me makkelijk af.

  Oh.
  Slínken!
  Ja dat ook.

  En in ‘zijn’ hoeft maar 1 j.
  Overdaad schaadt.

 2. sanneke zegt:

  Gesprekken met God en Satan, nu kom ik er echt niet onderuit deze link te plaatsen, al vind ik het nog zo’n zeiknummer (wat wil je ook, met een zingend Biffy worstje). http://www.youtube.com/watch?v=RAtacHPAHLI

 3. René zegt:

  Wat is d’r mis met Hellemons? (En misschien moet je ‘n beetje matigen met je lsd. ‘t Is maar ‘n tip.)

 4. God zegt:

  Het genoegen was geheel mijnerzijds

Reageer hier